Hello!!!

Friday, July 31, 2009

Aktiviti Mensesakkan Dada

Oh. Sesak dada saya ketika membuat aktiviti ini. Ini adalah kali pertama terjadi. Sebelum ni, kalau membuat aktiviti ini, pastinya hati girang, riang, gembira seperti Spongebob dan Patrick Pink di Bikini Bottom. Atau lebih metafora Hagemaru dan ayahnya ketikaa mencuri buah di pokok tepi jalan. HAHA. Tapi kali ini. Sungguh sesak dada saya. Sikit lagi boleh mengalir air mata. Ceh. Ratu drama pulak kau ni. Sikit-sikit mengalir. Jap lagi melimpah. Jap lagi haru biru rumah. HAHA. Cuba kalau aktiviti ini bertujuan untuk balik kampung. Atau bercuti best. Mesti engkau macam Spongebob sekarang ni. HAHA.

Engkau jangan tanya ah kenapa sesak dada. Tapi saya jawab je, saja nak bagitahu anda. HAHA. Saya sesak dada sebab banyaknya barang-barang saya kena tinggal. Oh my. Bawak baju kurung sejumlah 2,3 pasang je. Err. Tipu. Sejumlah 10 pasang je. Macam mana yang berpasang-pasang kena tinggal ni. Kecik hati diorang. HAHA. Belum masuk t-shirt, seluar, tudung yang memang banyak ah kecik hati kena tinggal. Sesak dada nak pilih yang mana kena bawak. HAHA.

Baiklah pembaca. Sila ikuti rentetan pengkemasan barang-barang.


Paper bag masa beli barang di Indon pun tak keluar lagi dari luggage. HAHA.

Baju pertama dan kedua yang masuk dalam luggage. Saya ada baju batik buat pertama kalinya. Yay. kain batik tak payah cerita eh. HAHA.


Barang ketiga yang masuk luggage. Boleh dia nak masuk time saya tengah kemas? Kang saya pack sekali binatang ni baru tau. Err. kamu nampakkah binatang tersebut? Itulah Chirit si hitam manis. HAHA.


Hampir penuh. Tapi buku tak masuk lagi. Lepas itu, baju basahan pun tak masuk lagi. Aisey. Help!



7 Words from you:

hazwanali said...

bantal busuk tak masuk lagi ni.. baguslah ko..sedih tgk ko packing walaupun aku pun akan packing..haha
aku tak buat ape2 pun lagi..
selamat mempacking..

ckin said...

aku pun sedey tgok...xpe surya...mesti ko bole sumbat je sume dlm bag tuh...Malaysia BOLEH!!!
=p

SuryaRahman said...

aku pun tengah sedih ni. dahlah banyak lagi yg tak siap.medical check up tak siap. ape pun tak siap.

btw, aku akan bertolak ahad ni. lapor diri hari isnin. selamat tinggal malaysia. haha.

aziekamarudin said...

Suria~~
Tabahkan diri.FIGHTING!
Membagi semngat, walhal diri sendiri pun x bersemangat.ngeh3.

SuryaRahman said...

huhu. thanks azie. sedih nak tinggalkan semenanjung. huhu.

Hazlin said...

weh sabah tu bukan malaysia jugak ke? :P saba beb.. pack abes2. pack baju, jangan pack air mate lak. udah2 la tuuu...

SuryaRahman said...

sabah tu borneo. bukan malaysia. haha. air mata dah kering. tak taulah kalau kat klia nanti tiba-tiba stok mencurah ke ladang gandum plak kan.haha.