Hello!!!

Tuesday, July 14, 2009

Hunting

Few months left. Err. Sudah menggeletar bila memikirkan banyak lagi yang tak dibuat. Tambah lagi sampai sekarang ni masih tak tahu kena posting kat mana. Sedikit sebanyak perjalanan kelancaran serta kesesakan perancangan terganggu. Dari hari tu plan nak pegi ambik souvenir for guests. Tapi takut pulak kalau dah pergi tiba-tiba dapat surat posting kena kursus fotostat itu ini semua. Tak menggigil kat depan kedai souvenir nanti? Oh. Tidak suka.

Basically, Saya dan Encik Fitri sedang bertungkus lumus dalam pencarian barang hantaran. Ceh macam lah guna peluh keringat petani sebutir nasi ibarat setitik peluh petani. Tiada kaitan. Ada juga yang memberi kata-kata hot and spicy pada saya berkenaan hantaran ini. Mind you. This is my wedding. Berapa banyak dia nak kasi hantaran tu, ikut suka dia lah. Ada dia mintak merayu dengan engkau suruh top up duit hantaran tu? Takde kan? So just shut your mouth. Karang aku bakar rumah kau karang dah takde tempat nak tidur. HAHA. Asyik nak bakar je I ni.

For Him

  1. Sirih
  2. Quran dan sejadah
  3. Kasut
  4. Kemeja dan seluar
  5. Wallet dan belt
  6. Perfume
  7. Toiletries
  8. Jam
  9. Cincin
  10. Chocolate
  11. Food

For Her
  1. Sirih
  2. Telekung dan sejadah
  3. Kasut dan handbag
  4. Perfume
  5. Toiletries
  6. Mas kahwin dan cincin
  7. Jam
  8. Chocolate
  9. Food
Berkenaan dengan cincin untuk Encik Fitri, I tak tahu lah nak belikan ke tidak. Setakat ni memang lah masuk dalam senarai hantaran. Tapi I sendiri rasa macam pelik je if Encik Fitri pakai cincin. Mungkin sebab I tak pernah nampak beliau pakai cincin kot.

Hampir separuh barang hantaran sudah dibeli. Prinsip kami, satu bulan satu barang. Maksudnya, dalam satu bulan, beli satu barang I dan satu barang Encik Fitri. Ada jugak mulut yang bising pasal ni. Ada yang kata beli sekali harung semua kan senang. Tak payah susah-susah pergi banyak kali. Ada jugak yang cakap nanti raya mesti ada sale. Beli waktu tu je lah. Mulut memang senang bercakap. Hakikatnya, saya ini a cashless-bride-to-be-who-depends-only-on-her-fiance-who-is-not-anak-raja-and-is-working-hard-for our-wedding. Jujur saya katakan, semua barang yang sudah dibeli sekarang ini, kesemuanya adalah tanggungan beliau. Tidak ada satu sen pun yang saya keluarkan untuk membeli barang hantaran ini. Memanglah takde. Dah tentu satu sen dah tak guna sekarang. HAHA. Maka, bagaimana harus kami membeli kesemua barang dalam satu dose?

Satu pengajaran yang saya dapat di sini: If ever anyone wants to get married, don't ask or don't justified what they do. Yes, opinions are allowed. But not criticism. Please. I'm sick with this kind of people. Too kepoh on hantaran things rather than being supportive of what we did. Yes, we do not have any experiences on wedding thing as this is the first, and the last.

Contoh 1
Opinion: Eh. Kalau engkau beli nak beli jam, cuba tengok kat kedai ABC. Dia boleh bagi diskaun lebih. Uncke tu baik bla bla bla.
Criticism: Alah. Beli jam macam ni. Baik tak payah. Tak standard ah.

Contoh 2
Opinion: Warna hijau memang lawa. Tapi rasanya warna merah lagi naik kot pada engkau.
Criticism: Tak payah lah pakai warna-warna macam ni. Engkau tu dahlah hitam, nanti nampak lagi gemuk. Engkau nak? *sentap dalam-dalam*

Contoh 3
Opinion: Meh sini aku tolong engkau buat bunga.
Criticism: Buat apa nak buat bunga ni? Nanti buang jugak bunga ni lepas guna.

Sigh.

Itu contoh saja ya. Bukan perbualan sebenar.

Nah. Tak pasal-pasal anda pulak yang kena mendengar sentapan hati I ni. Berbulan seh I simpan. Beragak-agak lah kan. Nanti hati I jadi lubuk simpanan sentap susah pulak. Encik Fitri pun belum tahu lagi pasal hal ni.

Dahlah. Tak payah kisah pasal hal itu lagi. Gasak tak tahu. Nanti cakap cikgu. Aih. Kenapa Hagemaru masuk ni?





7 Words from you:

raudha said...

hehey syg rilex ar..aku kan klu dekat dgn uma ko surely i tlg u... aku ngah bosan tade keje.. bley aku ikot ko sopping.. jd wedding planner pun aku stuju tau... tiap kali aku tgk iklan bab2 kawen ke aku mesti ingat ko punye... kikiki... malangnye aku jauh lamau tlg ko... xcited beb kawan aku sekor ni mau kawen.. eit jgn peduli la pe org nak kata, janji ko puas hati.. kan MAJLIS KO.. bukan MAJLIS DIAORANG.. ceh.. ape pun B STRONG la keh cygku

SuryaRahman said...

waa. aku rindu kau la. dah lame tak kutuk kau. thanks eh. aku dah agak takut jugak nih sekarang.

weh, ari tu aku gi jb aku lalu muar. nak je aku tepon ko. tapi tak tepon jugak. haha.

ckin said...

btol tuh, jgan layan org2 x btol nieh...
lagi satu, aku sangat rindu nk membuat bunga engkau tuh...huhu

colourlicious said...

perlukan khidmat jurugambar?
kami mengalu-alukan anda untuk melayari web kami http://colourliciousphotography.blogspot.com untuk lebih lanjut.

kami sedang mengadakan promotion dan kami juga menyediakan pakej ekonomi tetapi amat berkualiti.
thanks.

SuryaRahman said...

Huwaa.Aku rindu nak duk umah 401 blok 18 pastu menganyam bunga sambil menjerit-jerit. Ni dengan kau je lah jerit. HAHA.

raudha said...

hahhahha kalo ko busan meh dtg pagoh la.. aku blanja makn buah.. musem skunk ni....

SuryaRahman said...

heh. kau pos la durian tu ke umah aku. kalo gi pagoh nanti aku takut aku malu-malu makan durian depan mak bapak kau. tak ke rugi aku nanti.

MUHAAHHAHAHAHAHAHA