Hello!!!

Friday, July 24, 2009

Things To Do Before Going To Sabah

  1. Eat Sizzling Mee kat Foodcourt Tesco or Midvalley. Lepas itu Claypot Rice pulak. Yang berciri seafood TIDAK PAYAH.
  2. Do hair treatment (macamlah kat Sabah tak boleh buat)
  3. Watch TV every day (macamlah engkau tak buat sekarang)
  4. Girls Day Out.
  5. Belikan kucing makanan lembik dalam sachet macam sedap je diorang makan tak tengok kiri kanan dah.
  6. Mandikan Chirit. Padan muka engkau.
  7. Beli baju batik. Oh. Saya tiada baju batik lagi. Macam mana nih? Batik tipu sudahlah. No money lah nak beli batik betul.
  8. Beli tiket kapal terbang. Ini sudah semestinya. Takkan nak masuk luggage Encik Fitri pulak pastu excess luggage masa timbang pastu tak boleh masuk. HAHA.
  9. Siapkan bunga. Sigh. Tawar hati nak siapkan.
  10. Timbang berat badan. Err. Motif?
  11. Shopping tiada duit. Takde maksud.
  12. Beli lab coat. Dah lupa mana letak lab coat. Lab coat? Ape tu?
  13. Repack buku yang dah masuk kotak. Or should I bawak sekali kotak buku tu? Hah. Budget dah ada rumah je kat sana.
  14. Pening kepala nak siapkan list ni. Sudahlah.
Err. Tiada pun di dalam list di atas mengatakan bahawa saya nak baca buku, CPG, guideline dan seumpamanya. Nampak sangat saya tidak mahu membaca mereka dengan niat. Sahaja aku tidak mahu baca buku kerana tidak mahu. Sudahlah. Boleh jalan dengan mereka. Layan hati serta TV je sekarang ni. HAHAHAHA.



p/s: Saya sangka saya sudah bersedia. Rupanya tidak. Can we rewind the time back? Please.The time where I can go back home whenever I want. The time where I do not have to care source of income. The time where parents cherish you all the time. Not that they won't do after this. The time where the flowers bloom around me. Err. Okay. Stop it.
Before the tears fall down again.



5 Words from you:

Hazlin said...

beb gi sabah jek la. bukannye tak boleh balik umah langsung :P

hazwanali said...

sedih aku tgk entry2 ko..

akupun sama..berduka cita jugak..

takpelah..ntah2 ko naik kpl terbang tu lg cepat cari aku yg nk balik bntg..

SuryaRahman said...

hazlin: walaupun sabah, rasa macam kena pergi south africa. macam kat sana takde asam pedas kari sambal belacan cuma ade seafood je.paastu nak balik umah susah. pastu jadik serigala jadian kat sana. huhu.

hazwan: mungkin aku smpai dulu, tapi kos aku lagi tinggi. huwaa...aku taknak quit dari PBSM!!!

Hazlin said...

hahaha sian kan kite. ahli2 pbsm pencen daaaa...

SuryaRahman said...

PBSM Di Hatiku.

Kau bukan PBSM lagi ALin. Kau dah join PBSH. Persatuan Balik Setiap Hari. HUHU.

Harus ke aku wujud kan PBSB? Atau lebih buruk PBST?