Hello!!!

Wednesday, September 16, 2009

Just Another Rambling Session

Err. Hari ni public holiday di Sabah. Hip hip hurey. Tak payah pergi kerja hari ni. Progress case yang perlu di clerk amat membanggakan. OK. Sila bangga. Cepat. Sudah ada 19 cases terkumpul. Tinggal 1 saja lagi kes yang perlu diclerk. Berita yang lebih taksub, preceptor suruh hantar case terkumpul lepas raya. Big hip hip hurey!

Ini pula berita yang kurang menggembirakan. OK. Ini amaran. Kau jangan tegur aku ' Eh, hitam la kau sekarang' kalau jumpa aku nanti. Faham? Fine. Saya hitam sekarang. KK itu adalah di persisiran pantai. Sila maklum dengan cuacanya yang menterikkan. Sila maklum bahawa kaki saya sudah ada kesan belang sunburn sebab pakai selipar pergi kerja. Haih. Sabar saja lah. Fine. Saya pergi carik sunblock sekarang ah. SPF 500 punya. HAHA.


Ini adalah perjalanan dari wad nak balik ke ofis. Azab okey nak berjalan ke ofis pukul 3 petang. Mana tak hitam.


Setelah turun bukit seperti gambar di atas, harus belok kanan menteruskan perjalanan. Haih. Gambar proses seterusnya lupa pulak nak ambik. Memang wajar la hitam duduk sini.


Ok. Ini gambar hiasan. Bangunan yang retak menanti runtuh. HAHA. Bangunan tinggalan dilarang masuk bangunan ditutup untuk keselamatan.


Baju raya tahun ini. Lengkap bertutup dari hujung rambut ke hujung kaki. Fine. Fine. Baju kerja CDR. Ingat nak buat aksi Ultraman tengah fire. Tapi takut akak yang ambik gambar ni kena serangan jantung pulak melihat aksi terencat penulis.


Close up. Cantik kan tudung fesyen baru. HAHA.

Err. Raya mood itu sudah mentebal-tebal dalam dada. Semalam mengingatkan emak supaya membawa bersama baju raya saya. Ceh. Siap berpesan lagi. Takut sangat emak terlupa membawak baju raya. Habis takkan nak pakai seluar jeans pagi raya kan. Mahu kena lempang seribu das dengan ayah. HAHA.

Semalam Encik Fitri sudah balik ke kampung. Sob sob sob. Tinggallah saya keseorangan disini. Ceh. Kau nak buat drama lah tu. Dah tentu Kak Nina masih ada. Jadi selepas ini, tiada lagi buka puasa anjuran Encik Fitri. Big sob sob sob. HAHA. Eleh. Tak heran lah beliau balik kampung dulu. Takde kisah pun. Balik lah. HAHA. Cover line.





7 Words from you:

ckin said...

bestnye pakai N95 saje msuk bilik CDR tuh, aku kena pakai respirator besar gabak mcm bomba pkai ngadap asap tebal tuh, sgt seksa and sesak nafas jugak...huhu

jgn lupe pakai sunblock okeh
and selamat hari raya!!

SuryaRahman said...

Wakaka. Memang macam bomba ah kau pakai macam tu.

Hospital aku takde budget ank beli respirator mask. Simpan dalam spillage kit je. Tapi ade budget nak beli PhaSeal. Hehe.

Selamat hari raya juga!

lots_of_hatred said...

makin byk kes, menandakan org sabah selalu sakit2 x sihat..adakah?

SuryaRahman said...

Err. Soalan itu sangat susah lah mahu jawab.

Kalau kat HKL lagi banyak kes padahal KL kecik je. Adakah itu tandanya orang KL selalu sakit tak sihat?

Mungkin. Hehe.

-widie- said...

kat mane ader jual sut biru yg mgancam tue?
i nak beli spuloh larr

amalina said...

hahaha... ko begitu chantek menarik tertarik ko mmg debom apabila memakai pakaian sebegitu cik suryahani.. aku suggest ko pakai sebegitu di hari perkahwinan ko nnt. sure artis akan mengikut jejak langkah ko itu.. lalalal.. =)

SuryaRahman said...

widie: kau tak payahlah nak carik kat melaka tu. memang sampai dasar sungai melaka kalau selam pun takkan ada baju biru pojaan itu. HAHA.

Amalina: Aku dah cadang kat Fitri nak pakai macam ni masa kahwin tapi Fitri tak nak. Nak buat macam mana. HAHA.