Hello!!!

Tuesday, November 30, 2010

Hey, you make my day!

1. Pagi-pagi lagi EF dah call. Agak pelik lah. Biasanya, saya yang akan call dia untuk kejut bangun pagi. Rupa-rupanya beliau balik daripada kedai mamak tengok bola. See. Kalau pilih bantal dengan bola, mesti EF akan pilih bola. Tak berani pulak nak suruh EF pilih antara isteri atau bola. HAHAHA. Okay. Okay. Saya bukan fan bola. Nak suruh saya tengok 1 jam setengah bola diikuti highlight semasa break, tolong lah. Lebih rela aku berzapin. Tapi tapi tapi, saya sangat seronok bila Barcelona menang ke atas Real Madrid (hoi hoi skemanya ayat). Entah kenapa saya seronok pun saya tak tahu. Padahal takde kaitan pun. Oh mungkin keriakan Ronaldo menyebabkan saya gembira bila Real kalah. Loser. Sama macam saya.

2. Pergi kerja dengan penuh perasaan. Semangat. Sebab hari ni hari Selasa, jadi kena Semangat. Kalau hari Rabu, kena Remangat. Kalau Khamis, kena Kemangat. Ok. Dah dah. Hari ni rasa semangat walaupun nasi lemak yang dibeli untuk sarapan terpaksa dijadikan makanan tengah hari. Kemudian, kerja-kerja yang tak pernah habis, dispens.

3. Tiba-tiba semangat hilang bila teringat bulan 12 tak dapat gaji. Sob sob sob. Macam mana nak bayar kereta, rumah, astro, streamyx. Macam mana nak bagi emak ayah duit. Terpaksa korek tabungan. Sob sob sob.

4. Sudah la. Tak bermaya dah.


-Surya Rahman-

5 Words from you:

azwan said...

kadang2 aku rasa kelakar bila tau EF jadi suami kau..gila punya kepala,tolak classmate kitorang sampai jatuh,last2 kahwin dgn classmate darjah 6 aku...haha

hEarTLeSs said...

aik nape lak xde gaji?

SuryaRahman said...

wan: weh apekah ini? kenapa aku tak ingat insiden menyayat hati tersebut? HAHA. Dah jodoh beb. Kau lari gi Bangladesh pun, kau kahwin kat Malaysia jugak.

ziha: biasalah. tukar negeri, tukar pusat pembayar, ambik masa sikit. sob sob. bagi sikit gaji ko kat aku. haha.

hEarTLeSs said...

erkkk

Anonymous said...

bini aku tolak orang sampai jatuh ke wan.>??ke aku..??hahhahha...