Hello!!!

Tuesday, April 6, 2010

Semakin hari semakin...

..malas nak bukak blog sendiri. Macam cukup bersyukur kalau tiba-tiba minda teringat mempunyai seekor blog ni. Kalau dah bukak pun malas, apatah lagi nak update kan. Tapi takpe. Sekali sekala akan dicuba juga melupakan rasa malas terhadap internet ni.

Ohh. Lupa mahu bagitahu. Saya pulang ke kampung halaman minggu lepas. Weehuu. Eh. Kenapa bunyi kegembiraan macam ni. Bermula pagi 31 hb hingga malam 5 hb, saya mentinggalkan bumi KK kering dan tandus serta gersang ini mencari tanah disirami hujan. Haih. Macam rasa gembira teramat sangat lah dengan hujan di bumi semenanjung.

Eh. Surya, kenapalah balik kampung lama sangat ni? Cuti kahwin kah?


Haah. Cuti kahwin lagi satu. Mesti engkau orang cemburu habis sebab saya selalu pulang ke kampung halaman kan. HAHAHAHA. Itulah kehebatan seorang perantau. Rindu kampung halaman. Err. Bukan. Bukan. Rindu masakan halaman. HAHA.

Sebab-sebab kepulangan suami isteri ini ke kampung halaman:
1. Mengambil harta, menambah hutang.
2. Kan dah cakap tadi, rindu masakan halaman.
3. Mengambil album kahwin dari OP. Shit. Malu aku kasi orang tengok gambar terlebih manis itu.
4. Makan makanan sedap. See. Makan lagi.
5. F1.
6. Gardenia
7. Gosip. HAHAHAHA.

See. Nampak sangat kat KK ni asik tak cukup makan sebab makanan tak berapa sedap (selain ayam goreng kunyit kasih sayang cinta abadi). Cengkodok pisang pun makan penuh selera. Haih. Nak kata takde pisang kat KK ni impossible. Yang takde cengkodok pisang je. KAHKAHKAH. Nampak sangat tak pernah buat untuk santapan.

BTW, I gained 5 kg for 6 days trip to kampung halaman. Man, I dont know what to do. Nak joging takut berisi. Nanti if something happen akan menyesal tak sudah. Tak jogging, macam mana nak lose weight. Sedut lemak? Kau nak sponsor?

Tentang F1. Kasihan suami saya. Akhirnya beliau masih tak dapat menonton F1 secara live. Padahal beliau sudah mendapat tiket grand stand percuma kerana menduduki tempat keempat dalam pertandingan anjuran bank terkemuka. Sekali bank tu pegi pos tiket ke KK. Padahal sudah bagi alamat JB untuk pengeposan. Aiseh. Memang kasihan sama suami. Dapat berita tersebut terus terdemam satu hari. Kerana pulut santan binasa kerana mulut badan binasa. Eh.

Baik. Sehingga berjumpa di lain siaran. Tak tahu bila. Mungkin esok kalau rajin membuka. Mungkin kalau. Sekian.

2 Words from you:

Norahsikin Mohd Saman said...

hahaha...kasihan...mengidam x dpt tngok f1...btw, tak dpt nak gossip lebey lama hari tuh..rase2 mcm ade byk gossip aku nk cite tp x sempat...huhu

SuryaRahman said...

Huih. I love gossip. Tunggu aku balik lagi nanti.Sambung gossip basi tu.Aku takde kawan gosip kat sini. Sob sob.