Hello!!!

Thursday, November 26, 2009

The Necessity(ies)

It is call necessities. I, ok i think, we will need this for life after marriage. Err. Ini ayat double meaning. HAHA.

Bedsheet. Ini adalah kemestian. Err. Bedsheet and comforter saya sekarang ni pun dirompak dari rumah emak. Kalau tak, memang takde lah tidur beralas bedsheet. Heh. Very pity.

Bedside lamp. Err. Penulis adalah seorang manusia penakut tidur seorang diri. Memang akan membukak lampu sepanjang malam kalau housemates semua tiada di rumah. Jadi sekali lagi, ini adalah keperluan.

Microwave oven. Err. Penulis suka makan tak habis lepas tu simpan dalam peti sejuk lepas tu sebab kat sini takde microwave lepas tu makanan tu pegi buang saja. Sob. Sob. Makanan nangis. Saya tak bersalah.

Pans and pots. Ini tak payah terang lah kan. Dah sedia diterangkan sebelum ini.

Juice extractor. Sebelum kahwin lagi EF dah azan kat telinga saya 'Lepas kahwin nanti you buatkan I juice eh'. Redha.

Vacuum cleaner. Ini saya tak akan cakap banyak. memang akan jadi hak milik kekal EF. Weh, saya ada allergy. Tak boleh berpeluh. Nanti allergy makin teruk. HAHA. Alasan ni weh.

Cutlery. Walaupun dua-dua kami ini adalah Java, tapi tak dinafikan penggunaan perkara di atas ini dalam kehidupan seharian.

Cooking utensils. Ini kalau takde pun takpe. Ada alasan saya tak payah masak nanti. HAHAHAHA. Keji.

Sandwich maker. EF selalu mintak roti bakar kalau pergi kedai makan tu. Untuk nampak macam baik (wth) biarlah lepas ni saya pulak buatkan roti bakar untuk beliau. ~muntah lah kau baca~.

Frame. Saja buat koleksion penambah habuk kat rumah. Gila. Mestilah nak show off gambar gedik kan.

Throw pillow. Dah nama throw pillow. Nak buat throw lah nanti. Mana tau nanti ada yang tak puas hati. Nak melawan dah derhaka masa tu. Jadi kena lah throw pillow je. HAHA.

And last but not least, of course cash.



5 Words from you:

lots_of_hatred said...

erm..rasanya ada menda yg tertinggal..cuba tgk balik..

ckin said...

nak tau 1 cite x??
smalam aku chat ngn widi, pastuh dia tanya aku
widi: gaji masuk esok ke (23/11/09)??
aku: ha'ah...nape??
widi: surya soh bace blog dia bile gaji dah masuk esok
aku: haa...tu mesti nak list down kan barang yg boleh wat hadiah kawen dia..soh save gaji siap2

wahaha...betol nampaknye tekaan aku weh...tpi aku maseh pikir2 lagi nak bagi hadiah kawen ape kat ko ni..konpius aku

bEEdLE d' bARd said...

peh, siap bg idea untuk hadiah kawen ek? bernas2..hehe

bEEdLE d' bARd said...

nak tiru sket benda kat sidebar kanan tu blh x? nk tepek kat blog..mls nak pikir..huhu..leh x?

SuryaRahman said...

din: err. ape plak yg tertinggalnya ni?sila jelaskan.

ckin: ko tak payah confuse ape-ape. ko bagi je aku ae yg tersenarai kat atas ni. haha.

bad: nak tiru, tiru je. err, rasanya tarikh bad tunang tu macam sama je dengan tarikh kita kahwin ni.