Hello!!!

Friday, September 9, 2011

5 months old Irfan

Oh boy. 5 bulan dah kamu ni Irfan. Cepatnya kamu membesar. Sekarang dia dah 7.9 kg dengan ketinggian 66.5 cm. Milestone untuk 5 bulan, Irfan dah pandai meniarap dan tarik tangan sendiri. Oh. Dalam playpen pun dia nak meniarap padahal tempat tak luas pun. Lepas dah meniarap dia pun berpusing-pusing. Yang ni dia memang pakar. Kalau tidur pun boleh buat. Sekarang ni kalau tinggal Irfan sekejap je, nanti dia akan berpusing entah ke mana hala nya pulak.

Tangan dah semakin kuat. Kalau dapat duit raya tu dia pegang duit raya sendiri. Saya nak ambik pun susah sebab dia genggam kuat sangat. Kalau dia tarik rambut, aduhai. Meraung la mummy kau ni Irfan. Memang hobi dia menarik rambut atau tudung.

Irfan dah mula kenal orang. Kalau dengan saya atau EF, cepat je dia senyum. Kalau orang lain, ambik masa sikit la. Tak kenal kan. Dan dia dah boleh tahu rutin harian kami. Kalau pagi nak tukar pampers dia, dia akan senyum dulu dengan mata sepet dia tu. Lepas tu kalau orang bukak pintu grill nak keluar, dia akan pandang je kat kita macam cakap 'Bring me as well. Dont leave me here. I'm so bored inside this house'. HAHA.

Irfan masih suka masukkan jari dalam mulut. Kadang-kadang dia kemam mulut dia. Kalau bagi teeter dia buat macam pacifier pulak. Dia pergi hisap, instead of gigit. Toys yang dia boleh ngan hanyalah yang mengeluarkan bunyi. Squeaker, rattle dengan yang keluarkan bunyi bila tarik tali nya tu. Apalah nama dia tak ingat betul. Itu je yang ok. Yang lain, kasik simpan diam-diam dulu. HAHA.

Diapers Irfan yang Huggies size M macma dah ketat-ketat ayam. Tapi Mamy Poko yang saiz M ok je lagi. Masa untuk mengubah saiz? Oh boy.


-Surya Rahman-

0 Words from you: