Hello!!!

Friday, August 5, 2011

Keguguran

Orang kata bila anak dah pandai main air liur, mak punya rambut akan gugur. Dengan banyak.


Its true!!!

Irfan punya kegemaran sekarang ialah bermain dengan air liur. Buat bubble lah. Hisap jari orang sampai basah lah. Hisap tangan sendiri sampai basah jugak. Hisap bahu saya bila dukung. Pun sampai basah.

Mula-mula saya tak perasan tentang keguguran rambut ni. Tapi bila sapu lantai, ambik kau. Punya lah banyak rambut gugur. Kalau sikat rambut lagi lah. Tak payah cerita lah gugurnya banyak mana. Ni cara-cara dah gunting rambut. Kalau ikut rambut lepas bersalin dulu, agaknya botak dah kot sekarang ni.



EF siap cakap 'pergi Yun Nam lah you'.



Pergi Yun Nam kalau bayar rm30 pastu dijamin berkesanbolehlah. Ni kalau dah nak kena bayar ribu-riban, takde kerja aku nak membayarnya. Shopping baju Irfan lagi bagus.


Jadi mari gunakan medium internet sebagai penyelesaian masalah.


Menurut apa yang saya baca, semasa mengandung hormon estrogen yang memuncak menyebabkan rambut tumbuh dengan baik dan sihat. Mungkin ada yang perasan, rambut mereka menjadi lebih lebat dan berkilat semasa mengandung. Tapi sebaik sahaja bersalin, hormon estrogen akan kembali kepada paras normal, menyebabkan ibu-ibu keguguran rambut.

Apa yang boleh dilakukan ialah BERSABAR. Kerana ianya akan menjadi normal semula dalam masa 6-9 bulan.




Bersabar untuk 6 bulan? Masa tu aku dah botak agaknya :(




-Surya Rahman-

4 Words from you:

hEarTLeSs said...

hahaha same la zara pun tgh kemaruk main air liur tadi die jilat jari aku ps2 tetibe dah de dlm mulut die ps2 die tersengguk kuku aku kene lelangit die pe lagi menjerit la seb bek tak luka..huhu kelam kabut sgt nk isap

SuryaRahman said...

huhu gugur banyak pulak tu. macam nak botak dah aku rasa ni.

fiszah_pjo said...

salam perkenalan su..:)
nk follow blog awak tp cam tak jumpa mana link nya:)
anak kita sebaya..my adriana baru nk masuk 3 bulan ")

SuryaRahman said...

salam perkenalan fiszah.

alamak. saya pun tak tahu mana nak cari link untuk follow. HAHA.

Adriana. Nice name:>