Hello!!!

Saturday, March 19, 2011

Beratnya kamu ni!

11/11/2010 18 minggu berat kamu hanya 0.4kg
10/02/2011 29 minggu berat kamu 1.6 kg
18/03/2011 36 minggu berat kamu 2.9 kg.


Dalam 7 minggu kamu naik 1.3 kg. Buat mummy terkejut. Doktor juga terkejut sebab kamu tak kelihatan besar. Doktor kata masih ada peluang untuk besar lagi. Tapi jangan besar sangat ye anak.


Secara keseluruhannya, I am getting to the end of pregnancy y'all. 36 weeks and the baby's head engaged already. Anytime soon. Hopefully it would be a SVD not a LSCS. Err.

Kaki dah nampak macam bengkak sikit. Atau itu cuma mainan perasaan sebab tak nak mengaku kaki gemuk. HAHA. No swollen face. Yang ada cuma triple adipose layers around chin. Man, it looks like multiple chins actually. Sometimes ada rasa macam menstrual cramps which later found out as a Braxton Hicks Contraction. Baby's doing fine, enjoying kicking mummy's rib, hardening mummy's tummy, playing and playing without noticing its mummy's time to sleep.

The estimated due date is 15th April 2011. But I have a gut that this baby is coming out earlier. I dont know why but it just my gut. I planned to bersalin at JB and going back to Selangor a week after. EF planned to take leave a week before the due date, so I'm hoping that the baby will only come out during that time.

I planned for 3 months leave. And probably will going to Sabah during the leave. Well it just a plan. Tak tahu la mampu tak nak bawak baby seorang diri naik flight ke KK. Entah-entah nanti aku jadi macam pokok krismas habis semua barang baby aku gantung kat badan. Probably I need an 'apron' The Rock wore in The Pacifier. HAHA.

So the check up now is once a week. Lucky me, working in Klinik Kesihatan. Weekly check up? Senang je tu.

Doakan yang terbaik untuk kami ye.



-Surya Rahman-

6 Words from you:

Norahsikin Mohd Saman said...

Semoga kau senang beranak surya...amin..
Aku pun dah tak sesabar nk jmpe anak ko ni, hihi, nnt dah bersalin infom k..kakak nak datang jumpa adik baby...:)

Anonymous said...

:)) yea!! bawak baby datang sabah la~

aku tak sabar nak tengok anak ko. semoge sume selamat k.

v-

Mrs.Qarlista said...

surya..nad nye edd 17 april..and i also have a gut yang baby mcm nak kuar awal..dah engaged and..ade tak rase geli2 and ngilu kat V area? nad dah rase sket2 and cramp kat celah peha..hehe..nervous nye nak bersalin nih! :)

hEarTLeSs said...

wow 29minggu 1.6kg? huhu smoge slmt bersalin...

SuryaRahman said...

Ckin: Hamboi hamboi AUNTY Ckin ni. Perasan pula. Nanti datang melawat anak aku kau jangan kutuk fizikal aku pulak. HAHA.

Vena: Plan memang nak bawka gi Sabah, tapi tengok keadaan dulu la. Tiket memang dah ada, cuma belum confirmkan je.

Nad: Rasa geli takde pulak, rasa ngilu sakit ada lah. Tapi perut dah rasa macam lain macam je kebelakang ni. Tak tahu nak describe macam mana. Hampir sama kan due date kita!

Ziha: Kau punya brape kg sekarang? Kecik ikut aku ke besar ikut kau. HAHA.

hEarTLeSs said...

ceh kecik ikot kau? kite dari baka emak yang sama ok! (eh bknla mksdnyer mak kte same tp sbb mak kite adik badik) haha skg 30minggu 1.3kg