Hello!!!

Thursday, August 19, 2010

A New Chapter

Seperti dimaklumkan sebelum ni, saya berjaya mendapat posting di Johor. Yang mana memang pilihan saya. Ada satu alasan paling utama kenapa saya mahu sangat balik Johor walaupun suami di KK. Alasan itu ialah BDO yang sebelum ni saya pernah cerita sikit-sikit. Jadi, apabila saya mendapat posting di Johor, saya sepatutnya bergembira. Tetapi sebenarnya ia adalah mixed feeling.

Percaya? Ye. Memang mixed feeling. Saya rasa berat hati nak tinggalkan Sabah. Walaupun di sini saya selalu merungut tidak jumpa makanan pedas, sizzling mahupun gardenia, tapi saya tetap rasa berat hati nak tinggalkan Sabah. Jangan tanya kenapa. Sebab memang saya rasa begitu.

Walau bagaimanapun, hidup perlu diteruskan. Dan next chapter saya adalah di Johor. Di Johor Bahru. Di Klinik Kesihatan daerah Johor Bahru. Klinik Kesihatan. Walaupun saya berharap saya mendapat hospital (kalau dicampak ke nephro ward pun saya redha), tapi apakan daya, post kosong hanya di klinik kesihatan.

Sekarang saya di Sabah. Menghabiskan sisa kehiduoan di Sabah. Serius. Saya akan rindu kehidupan saya di sini.


Tapi, sepatah kata EF, kat Sabah, untuk cari makan boleh, tapi untuk mendiami tak sesuai untuk kita.


So long.


8 Words from you:

Melissa said...

All the best Surya ! ;)

Tapak Kaki said...

bagus la tu.. chaper baru subtopic pun baru..hehe..

aniway tahniah untuk kedua-dua berita baik walau kat entry ni ada satu je beritanya.hehe.. moga selamat hendaknya

fatimah said...

da pindah jb ye??
wah..bleh ar jumpe..
ko tggl mane?

hEarTLeSs said...

gud luck sur! raye thn ni xdpt jumpe...raye depavali br jumpe hahaha

SuryaRahman said...

Melissa: Thanks Kak Mel. Takut ni nak manage KK.

TK: Thank you. Fitri kepoh. HAHA.

Fatimah: Sekarang masih kat Sabah. lepas raya baru start kerja kat sana.

Ziha: Raya deepavali jangan lupa supply maruku okeh. HAHA.

hEarTLeSs said...

ehem ehem sudah terisi kah? =D

Tapak Kaki said...

berita baik kena kepoh-kepohkan. tak baik korang berdua je tahu..hehe. aku tak sabar nak jadi pakcik ni..ngee~

balkisomar said...

surya dah ade? tahniah ye.semoga slamat ;)