Hello!!!

Saturday, July 10, 2010

Kau buat kelakar ke?

Seorang kawan berjantina lelaki yang baru berkahwin barang 2, 3 minggu bertanya kepada saya.

Lelaki itu: Eh Surya, kau balik kerja masak tak kat rumah?

Saya pulak menjawab dengan jujur.

SR: Kadang-kadang aku masak. Kalau Fitri ajak makan luar, aku tak masak. Kalau aku sakit kepala, sakit perut, aku tak masak. Kalau Fitri masih kenyang aku tak masak.

Lelaki itu: Eh, apa punya isteri lah kau ni. Isteri aku setiap hari masak. Tengah hari pun aku balik rumah makan ape dia masak.

SR: Ooh. (Sambil gelak-gelak ayam)

Lelaki itu: Kau kemas rumah setiap hari ke?

Sekali lagi dengan jujur. Walaupun begitu dah mula rasa malas nak menjawab.

SR: Fitri yang kemas rumah. Aku...(terus dipotong oleh lelaki itu)

Lelaki itu: Eh teruknya kau ni. Apasal pulak Fitri yang kemas rumah. Isteri aku tiap-tiap hari sapu lantai, mop lantai bla bla bla. Aku tak payah buat pape pun.

SR: Angkat kening.





Kau memang buat kelakar. Sibuk sangat nak compare bagai. Nak puji isteri pun tengok tempat hokey. Isteri engkau tu tak kerja. 24 jam duduk rumah. Dah tentu lah semua urusan rumah ditanggung beres. Kalau dia tak buat memang wajar lah disebut teruk. Nak sangat compare dengan aku? Meh. Tanya lagi soalan kau? Apa lagi nak tahu. Aku basuh tandas tak? Aku kenal sayur tak? Aku pandai potong ayam tak? Nanti aku jawab semuanbya tak. Kasik chance kau up kan isteri kau lagi.





Loser. Nak compare, pergi lah compare dengan yang setaraf. Yang sama-sama fulltime housewife. Lepas tu jangan mengeluh depan aku duit tak cukup nak beli peti sejuk la nak beli tv lah nak beli hampagas la nak bayar sewa rumah la nak bayar kereta la nak bagi emak la. Sendiri jaga rumah masing-masing.





Hahahaha. Man, you are loser.





5 Words from you:

Nad Nazira said...

surya..eheh..ade gak laki bizzy body camni yer..saje je nak carik point nak kenakan org..padahal na compare tu patutnye biarlah berpada-pada..haishh apelah.bikin hangen je kan..hehe

Melissa said...

Eee geramnya dengan lelaki macam tu. Elok sgt lah tu memperkecilkan org mcm tu ? Lain kali aftr the 1st question, tu terus buat tatau je. Tak pun cuba suruh dia suruh wife dia gi cr kerja n tgk caner.
Ish, terasa cuz I'm a working wife too !
Hee.

syazwani said...

aku rase laki tu gila la surya..otak dh senget kot..nak compare pun bpada la..mmg tak sekolah la laki tu..sian bini dia..hahah

SuryaRahman said...

Nad: Sekarang kan dah ramai lelaki yang pergi manicure spa semua tu. So diorang pun dah jadik busy body jugak. HAHA.

Kak Melissa: Tu lah. Dia cakap kita macam lah kita ni fulltime housewife. Dia tak kasik wife dia kerja, tapi mengadu dengan orang monthly expenses lebih tinggi dari income. Rimas!

Wani: HAHA. Dia baru kahwin lagi. Belum kenal true colours of marriage. Tu pasal dia nak condemn orang lain je. HAHA. Macam lah aku dah kenal sangat. Biarlah dia. HAHA.

hEarTLeSs said...

sian bini die heheh