Hello!!!

Friday, March 12, 2010

Of 3 Months of Marriage

Dedicated to my lovely, one-pack stomach with sign of male-type baldness husband. Oh my.

Oh. I rasa macam baru semalam je I berdebar-debar tunggu kedatangan you sambil muka penuh mekap jalan kesana sini bawak IC takut nanti terlupa pastu Imam mintak menggelabah nak carik. Rupa-rupanya sudah 3 bulan kita bernikah. Atau dengan kata lain, sudah suku tahun kita bersama.

Of these wonderful three months, I tahu I banyak buat salah kat you. And sometimes I macam mempaksa you. Contohnya bila you minum susu, I akan paksa you gosok gigi dulu sebelum mengendeng kat I. Or at least gunalah Listerine menanggalkan plak yang tidak kelihatan. HAHA. Eh susu putih itu memang menggelikan okey. I memang tak boleh tolerate dengan susu putih. Make it chocolate or pink, I can accept. But not the fresh milk yang you selalu makan dengan Koko Krunch tu. Yerk. That is why email I nomilkplz_86@yahoo.com. Get it?

And I selalu merungut bila you suruh buat air horlick atau nestum. BUSUK okey. Kalau I buatkan untuk you, mesti I akan bernafas menggunakan mulut. Lepas tuang air, I akan lari bawak mug tu kasi pada you suruh you kacau sendiri. I tak sanggup menghirup udara nestum mahupun horlick. Tapi sebab you yang mintak, I buatkan jugak. Nama orang lain nak suruh I buat, mintak simpang lah. Takkan aku buat.

I pun selalu suruh you balik awal bila you kena kerja malam macam sekarang. Kalau you balik lewat, I mulalah fikir yang bukan-bukan. Tiba-tiba bayangan hantu jangan pandang belakang pun menjelma di ingatan. Shit. Nasib baik kau macam sampah. Takdelah aku takut sangat.Atau tiba-tiba keluar iklan kat TV pasal benda alah ni. Baik. Rasa macam nak menangis lepas tu tidur sambil bukak lampu kemudian mendapat tidur tak berkualiti.

Of all things I have done in these three months, perkara yang paling penting I nak katakan is

I mintak maaf terpijak cermin mata you tadi. Kena bayar ganti rugi ke?Tak payah kan...



6 Words from you:

lots_of_hatred said...

agak-agaknya EF baca ke entri ni? terharu beliau.hehe

Syuhaida said...

entry ko yg paling best penah aku bace. 12 thumbs up!

LanunTelukAden said...

aku baca wei..nie laki dier hah..wakakka..

SuryaRahman said...

Mr Kadok: Yes. Beliau baca. HEHE.

Ai: Hehe. Thank you. Thumbs ko ade 12 eh. HAHA.

EF: I love you forever. HAHAHAHA.

lots_of_hatred said...

Hahahaha.... Encik baca ke? kot ye memang entri tu ko yg suh tulis..kan?hehe

LanunTelukAden said...

weii..common arr..account pon lain2 k..hahahah...