Hello!!!

Saturday, January 5, 2013

New year

2013 showed up finally. After the ups and downs throughout last year, i am hoping this year will be great for me.

Well, not so.

My car is still not in her perfect condition. They give me 26 working days to settle everything. 26 working days people. Lama tu. I lodged a complaint on the 31st dec. And they estimates it will be ready at the end of january. Gosh. Right now i still drive the car. Tapi banyak dugaan la kan. Dengan pintu driver tak boleh bukak. Terpaksa masuk ikut pintu passenger. Irfan kena pindah duduk belakang. Sebab tak biasa so dia selalu menangis bile duduk belakang. No alarm right now sebab hood tak boleh tutup rapat after inspection hari tu. and the list goes on and on. Nampak dalam gambar macam tak teruk sangat tapi kesan dia mendalam okey.

Then husband is sick again. After about 2 weeks recovered from previous episode of the same symptoms. So we decided to go to urologist. And he was prescribed with a BPH medicine which normally taken by elderly men. LOL. 1 month TCA to see any changes. Plus there was blood in his urine. What happened to you my dear husband?

And with current condition of the car, so no balik kampung for a month. Thank you.

Updated as on 7th January: semalam masa bawak kereta cruising at 90kmh, suddenly hood yang tak boleh tutup rapat tu pop up ke cermin depan. Result? Cermin retak seribu. Consequences? Sekarang tinggal kancil je untuk dipakai oleh sepasang suami isteri yang kerja seorang kat utara seorang kat selatan lepas tu hantar anak kat tenggara. Boleh faham macam mana sengsaranya kami sekarang ni?

Sangat terdesak untuk second car. Siapa ada lebih angkat tangan cepat.

3 Words from you:

Noni said...

Apa benda langgar kete ko ni, surya?

SuryaRahman said...

Hilux. Reverse tak perasan. Jadi gini la. Sob sob.

hEarTLeSs said...

speechless.kuatkan semangat dan bersabar...Insyaallah semoga dipermudahkan segala urusan & ada rahmat disetiap kejadian...