Hello!!!

Thursday, May 12, 2011

Siapa cakap pantang best -Part 2

Okey. Bersempena hari ke 40 berpantang, yang bermaksud hey lalalalala, saya akan meneruskan cerita tentang pantang yang tergantung hari tu. Kali ni saya akan beritahu sisi positif berpantang. HAHA. Ayat tak boleh tahan.

1. Bangun pagi, air mandi dah disiapkan. Masa pantang ni mak suruh mandi air panas. Disebabkan rumah takde water heater, jadi terpaksa buat secara manual. Masak air atas dapur, kemudian bawak ke bilik mandi. Kan best tu orang siapkan air mandi. Kau tinggal adjust air ikut keperluan kulit kau dan mandi je.

2. Tak payah susah-susah nak masak. Semua disediakan. Ni pun best jugak. Walaupun lauk restricted, tapi part yang 'Angah, makan.' memang best. Masa awal-awal pantang dulu, siap makanan dibawak dalam dulang. Nasib baik aku tak makan atas katil kalau tak dapat lah feeling orang putih sikit. HAHA.

3. Kerja rumah tak payah buat. Lepas bersalin tu, kau nak angkat bontot pun fikir banyak kali, apa lagi nak angkat tangan sapu rumah, mop rumah segala bagai tu. Tapi bila dah sihat sikit tu, buat jugak lah kerja rumah. Cuma kadang-kadang tu timing tak betul. Baru je nak buat, bayi dah minta makanannya. Jadi tunaikan tanggungjawab itu dahulu. HEHE.

4. TV dan internet serta game adalah teman baik. Tapi disebabkan emak dah control TV< jadi ikut kan sahaja lah apa yang dia mahu tengok. Pagi, pilihan saya. CSI, leverage, CSI balik lepas tu tengok lah kalau ada movie best kat HBO. Lepas tu kena tengok Wanita Hari Ini (dah start rancangan emak yang pilih). Kemudian Kasih Suci, Buletin 1.30, Marshandah, Mata Ayer, Kamila, Kejora, Bla Bla Bla. Malam, Balik semula kat saya. Tapi ikut keadaan jugak. Tapi memang heaven la. Game pulak kena ikut turn sebab game yang best kat laptop Uda mostly dikuasai Ayah.

Err. Irfan nangis dah ni. Sampai sini sahaja ye.


-Surya Rahman-

1 Words from you:

hEarTLeSs said...

eh kejap jek dah 40 hari ek haha part mandi air panas tu paling best sebab part 'Angah, makan' tu dah biase dah kalo kt rmh mak mertua cume ayatnya 'Maksu, makan' ok x haha