Hello!!!

Wednesday, May 11, 2011

Mother's day and long silence

Back to blogging. After a week. Well actually EF was here from last Friday till yesterday. But since my FIL was warded last week, we decided to pay him a visit. Pertama kali berjalan jauh secara berkeluarga. Maksudnya bertiga. Challenging.

Nasib baik Irfan behave dalam kereta. Or to be exact, dalam air cond. Nangis bila nak susu je. Lepas tu tidur sehingga ke destinasi. Sampai rumah JB, alahai terkejut tengok rumah. Faham-faham je lah dah sebulan tinggalkan. Hari tu pun tinggalkan rumah dalam keadaan tak berkemas sangat lepas majlis akikah.

Mengendalikan Irfan tanpa profesional seperti emak adalah mencabar. Chaos. Lagi-lagi masa nak mandikan Irfan. Bersilat suami isteri ni. Tapi berjaya. Kemudian malam Irfan taknak tidur pulak. Asyik nak mengempeng je dengan saya *mengempeng tu perkataan jawa. Maksudnya lebih kurang nak bersama-sama saja atau senang cerita nak melekat je*. Ambik kau. 3 jam dia berjaga.

Oh Irfan sekarang dah kurang tidur berbanding Irfan dulu. Ada masa dia akan berjaga lama. Tapi kalau dibiarkan baring sorang-sorang, memang dia akan menangis. Tapi kalau didukung, atau diriba memang diam lah dia. Haih. Pengsan mummy nanti Irfan.

Satu perkara yang saya paling suka, bila setiap kali lepas susu, Irfan mesti akan senyum atau sengih dalam tidur dia. Masa tu memang hati cair betul la. Takpe berjaga malam sekalipun, dapat tengok Irfan senyum macam tu macam say thanks to mummy, dah cukup dah.

Tahun ni, pertama kali saya menyambut hari ibu sebagai ibu dan anak. Sebelum ni hanya sebagai anak. Ucapan hari ibu daripada EF dan emak memang berbekas kat hati saya.

EF belikan satu beg Nike untuk saya. Masa nak beli tu, EF call saya. Dia tanya kalau I belikan you bag Nike you nak tak. Beg tu bla bla bla (he described the bag) dan dia ada tempat nak letak botol Irfan nanti. I was like 'Are you buying this bag for me or for Irfan?' Semua pun Irfan yang lebih :<


-Surya Rahman-

2 Words from you:

hEarTLeSs said...

SHUWEEETTTTT slamat hari ibu jugakkk irfan yg encem jgn nakal2 jg mummy kalo bapak awak dah balik sabah yer

SuryaRahman said...

Haha.Terima kasih aunty ziha!