Hello!!!

Friday, November 7, 2008

karma

karma.

pade aku kalau kite buat baik kat orang, nnti orang buat baik pade kite jugak..

kalo orang buat tak baik kat kite, mungkin kite penah buat tak baik kat die..

kalo kite terasa ngan orang, mungkin orang tu pnah terasa ngan kite..

kalo kite tak suke orang tu, mungkin orang tu pun tak suke kite..

ape yg kite rase mesti ade sebabnye..

kadang2 kite tak suke orang tu sbab die perasan, mungkin kite tak sedar kite pun perasan jugak..

jadi harusla kite tak suke diri kite jugak..

kadang2 kite terase ngan orang sebab die cakap kasar kat kite..

tapi kite tak sedar mungkin kite pun kurang ajar kat die..

kadang2 niat kite baik, tapi disalah tafsirkan..

kadang2 niat orang baik, kite prasangka buruk kat die..

manusia memang senang lupe..

tapi kan kite ade sesame kite untuk saling mengingatkan?

karma..

wat u did, u get back..

6 Words from you:

LaNuN_TeLuK_AdeN said...

heheh..if kkiter bagi katb orang, orang tue akan bagi duit kat kiter jugak...
hehehehhee..betul ker gitu..??

Al-Ibrah said...

karma? betul tu..kalo tak dibalas di dunia..kat akhirat nnti Allah balas..aku dah link kan ko..apesal tak bgtau awal2..

SuryaRahman said...

lanun, kalo bagi duit kat money changer, mesti dapat duit blik..
hazwan, bukannye tanak btau ko..segan sbenarnye..blog aku ni blog sesuka ati..tak macam ko punye..penuh unsur nasihat..heheh.

LaNuN_TeLuK_AdeN said...

alamak...
taknak laa bagi kat money changer...!!!
hehhehe...
semua nyer banggali...
please...

SuryaRahman said...

tanak bagi kat money changer, bagi kat i je la..hehe..

SuryaRahman said...

tanak bagi kat money changer, bagi kat i je la..hehe..