Hello!!!

Sunday, June 2, 2013

26months Irfan

Rindunya Irfan yang baby dulu. Dah ada baby baru pun masih rindu jugak dengan baby Irfan. Irfan sekarang ni asyik la menguji kesabaran saya. Memang betul kata orang. Budak tengah naik. Banyakkan sabar je la.

Sekarang Irfan dah banyak perkataan boleh cakap. Walaupun sesetengah perkataan tu cuma hujung je yang dia dapat sebut, tapi boleh la untuk saya faham. Kadang-kadang dia panggil ayah,mummy. Kadang-kadang dia panggil mummy, ayah.

Kalau dengar lagu kat tv, dia sibuk joget. Nampak lori sampah, cakap 'akut, akut.' Takut ape entah dengan lori sampah tu. Nampak Hannah muntah, dia ambik kain lap mulut adik dia. Selalu peluk mummy sambil cakap 'ayawak' (sayang awak).

Ada satu kejadian. Satu hari tu saya nak mandikan Hannah. Lepas bukak baju Hannah, saya pergi dapur siapkan air mandian Hannah. Bila saya kembali ke depan, tengok Irfan dah bukak diaper Hannah dan tengah lap tut tut Hannah dengan wet tissue. Terharunya saya rasa. Betapa dia sentiasa memerhatikan pergerakan dan perbuatan kita. Lepas tu dia ambik tuala Hannah bagi pada saya. Ya Allah. Dah besar dah anak aku ni.

Sekarang ni hobi Irfan ialah mengelap kereta dia. Dia ambik wet tissue, dia lsp kereta dia macam lepas basuh kereta. Entah mana dia nampak sedangkan saya tak pernah bawak dia pergi cuci kereta.

Irfan dah takde masalah duduk dalm car seat dia. In fact, kadang-kadang kalau keluar berempat, dan saya letak Hannah dalam car seat Irfan, dia tak kasik. Dia suruh saya angkat Hannah, lepas tu dia duduk dalam car seat dia, lepas tu suruh saya letak Hannah kat riba dia. Alahai anak.


0 Words from you: